Loading...

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 SE foot

Bandsågverk-modeller Tillbehör, reservdelar & skärutrustning Andra relaterade produkter
Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

En stockbandsåg med yrkesmässig kapacitet

 

Logosol LumberPro HD36 är en stockbandsåg som har alla de fördelar som du annars hittar på betydligt större och dyrare bandsågverk. Stockbandsågen gör vad du förväntar dig av den, och den gör det tyst och elegant.


Nyheter för LumberPro HD36

Med LumberPro HD36 hanterar du de största stockarna utan problem. Bandsågverket har uppdaterats med den senaste tekniken inom bandsågning. Nya tillbehör är till exempel kraftiga stocklyftare och stockvändare som underlättar extra tungt arbete. Stabilare bandhjul och förbättrad bladspänning gör sågningen effektiv och exakt. Den förstärkta rälsen håller sig spikrak även under de tyngsta timmerstockarna. LumberPro HD36 har alla fördelar som du annars hittar på ett betydligt dyrare bandsågverk. I grundutförandet hanteras stockarna med effektiva, manuella hjälpmedel, men maskinen är byggd för att kunna kompletteras med hydraulisk utrustning för stockhantering.

Rätt bandsystem

Bandhjulen är gjutna i stål, och de är stora, hela 520 mm. Banan där bladet löper är försedd med ett slitstarkt kilrep vilket håller ned ljudnivån och är skonsam mot bladet, mycket tack vare att det är smutsavvisande. Bladstyrningen är också den kompromisslös. Bladet leds genom stocken av dubbla uppsättningar keramiska block över, under och bakom bladet som är standard idag på industriella stockbandsågar. Hjulen och bladstyrningen gör att bandsågbandet kan arbeta effektivt och inte utsätts för onödig stress. Resultatet blir en stockbandsåg som sågar snabbare och mer exakt.

Stor kapacitet ökar dina möjligheter

LumberPro HD36 sågar övergrovt utan problem. Hela 90 cm grova stockar kan hanteras på sågverket. Det gör att ohanterliga trästycken plötsligt blir perfekt sågtimmer. Imponerande skivor på hela 70 cm bredd sågas fram i ett stycke tack vare den stora bandöppningen och den precisa bandstyrningen. Både den bensindrivna och den elektriska modellen av stockbandsågen är självklart utrustade med automatisk vattenkylning. Båda varianterna är också utrustade med bandbroms som snabbt stoppar sågbandet efter varje snitt. Det ökar naturligtvis säkerheten men även kapaciteten tack vare att du kan påbörja returen av såghuvudet snabbare. Såghuvudet är självlåsande i höjdled. Det innebär tillsammans med de andra finesserna på sågen att det blir mycket enkelt att såga en bräda: Ställ in såghöjden, såga, backa tillbaka. Det är allt.

Pålitlig rälskonstruktion

Den breda självbärande rälsen är utformad för att med god marginal klara vikten av de enorma stockar som stockbandsågen kan såga. 5,5 mm tjocka plåtar formpressas med 400 tons tryck för att optimera vridstyvheten i konstruktionen. Det ger en lätt och stark räls som håller sig spikrak även under de största stockarna. Stockbandsåg LumberPro HD36 sågar mycket snabbt jämfört med andra fabrikat i samma storlek. Rejäla motoralternativ är naturligtvis en del av förklaringen, men det är inte hela hemligheten. En förutsättning för att bandet ska såga harmoniskt och utan energiförluster är att bandsågshjulen och bladstyrningen är stumt upphängda. Sågvagnen på LumberPro HD36 är mycket kraftigt dimensionerad med fyra stålhjul, placerade brett isär. Det ger effektiv stadga åt sågbandet.

Innovativ eldrift

E-Twin startas med en knapptryckning, och kraften är obönhörlig. Första motorn accelererar bandet från stillastående till 110 km/h på en sekund, sedan slår den andra motorn till automatiskt och motorpaketet är redo att leverera full effekt. För de flesta räcker 8 kW, men den finns även i ett utförande på 12 kW. Båda alternativen kan startas och köras på 16A säkring. Om du vill belasta den större versionen av E-twin maximalt rekommenderas dock 20A säkring och 4mm2 anslutningskabel.

...och innovativ elmatning

Den patenterade matningen E37-friction finns även till LumberPro HD36. Från manöverpanelen som sitter i änden på den kraftiga sågrälsen styr du både sågmotorerna och matarverket. Matningstrycket är ställbart och matningshastigheten justeras automatiskt efter motståndet. Det ger en skonsam sågning som maximerar såghastigheten. Brädan lyfts av från blocket av ett par smarta klaffar när sågen backas, och lägger sig i en fin trave bredvid dig utan att du behöver röra dig ur fläcken. Det är nästan för bra.

Tyst sågning

Det du lägger märke till när du första gången använder din LM Pro är ljudet. Det är en stockbandsåg som går tyst och vibrationsfritt. Den bensindrivna varianten med sin tryggt mullrande fyrtaktsmotor är skonsam både för dig och för din omgivning och från de elektriska motorerna, om du har E-twin, hörs naturligtvis inget alls. Det kommer bara ett svagt vinande från bladet. Ljudet från effektivt arbetande sågtänder tillkommer.

 

 


 

Tekniska data

Effektiv såglängd (standard): 5,10 m. Kan förlängas i sektioner om 1,20 m eller 0,60 m.
Max. stockdiameter: 90 cm
Max. blockbredd: 70 cm
Min. tjocklek på sista brädan: 25 mm
Sågblad: 1 st ingår. Håkansson: Bredd: 1 ¼” (32mm) Tjocklek: 1,1 mm. Tanddelning: 22 mm Bandlängd: 4,246 m
Bandhjul: 51,4 cm x 2,2 cm. Belagda med Polyuretan. Dubbla kapslade kullager.
Standardlängd: 6,28 m
Bredd: 2,0 m
Vikt: från ca 600 kg, beroende på motoralternativ och tillbehör.
Rälskonstruktion: Konstruktionen består av 5,5 mm tjockt förzinkat stål som formpressats med 400 tons tryck, vilket borgar för styrka och styvhet. Resultatet är en lätt men mycket stabil konstruktion, som även vid mycket stora påfrestningar ej deformeras.

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

Art. nr.
Beskrivning
Delbetalning (12 mån. exkl. moms)
Pris (Exkl. moms)
8050-000-0020
LumberPro HD36 med 9 kW elmotor (E-Twin) - Startpaket ingår!
7 478,00 kr / mån
81 800,00 kr
8050-000-0025
LumberPro HD36 med 12 kW elmotor (E-Twin) - Startpaket ingår!
8 060,00 kr / mån
88 200,00 kr
8050-000-0060
LumberPro HD36 med 23 hk bensinmotor - Startpaket ingår!
7 478,00 kr / mån
81 800,00 kr
8050-555-0060
LumberPro HD36 med 23 hk bensinmotor - Fullhydraulisk
16 914,00 kr / mån
185 600,00 kr
8050-555-0020
LumberPro HD36 med 9 kW elmotor (E-Twin) - Elpaket
9 036,00 kr / mån
98 940,00 kr
8050-777-0061
LumberPro HD36 med 23 hk bensinmotor - Mobila paketet
10 227,00 kr / mån
112 040,00 kr
Klicka här för att se de hydrauliska tillbehör eller kontakta oss för offert.
Frakt tillkommer. Alla priser visas exklusive moms. Visa priser inkl. moms

Alltid 2 års garanti

Vi lämnar alltid 2 års garanti. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning av produkterna.

Läs mer om våra garantier

Öppet köp i 60 dagar

Logosol lämnar två månaders öppet köp på samtliga maskiner. Du kan alltså prova om maskinen uppfyller dina krav innan du bestämmer dig.

Läs mer om våra garantier

Handla Online!

I Logosols Internetbutik kan du handla när du har tid? Välj bland tusentals artiklar.

Handla Online

Ring Logosol

Få svaren innan du handlar. Tveka inte att kontakta våra kunniga säljare om du har några frågor. Ring oss på:

0611-182 85

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 SE foot

LOGOSOL AB | Fiskaregatan 2 | 871 33 HÄRNÖSAND | Org. nr. 556495-7834 | Telefon: 0611-182 85 | Fax: 0611-182 89 |