Loading...

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 SE foot

Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Klyvsåg för exakta dimensioner

 

Med en klyvsåg får du virke i exakt de dimensioner du önskar. Klyvsåg KS150 ger snabbt och enkelt ett resultat med hög precision och du klarar hela jobbet på egen hand.

Skapa flexibilitet och lönsamhet med en klyvsåg

Själva vitsen med en klyvsåg är att du kan såga själv eller köpa ett fåtal dimensioner och sedan klyva till virket när du behöver det. Klyvsågen förenklar också hanteringen av virket eftersom det blir färre bitar att hantera tills man ska använda virket.
Med ett begränsat antal dimensioner, kvalitéer och träslag får du med klyvsågen ett närmast otaligt antal alternativ att välja mellan när du ska förädla virket. Ett rejält förråd med virke i kraftiga dimensioner i olika kvalitéer ger dig oändliga möjligheter att klyva fram det virke du behöver eller klyva till det material dina kunder önskar.

Perfekt resultat direkt

Du får direkt resultat med hög precision. Du kan vara säker på att det blir rätt mått och fin yta! Såghastigheten är reglerbar och ställs in så att du enkelt klarar att hantera momenten på egen hand. Med den högsta matningshastigheten måste du ha hjälp för att hinna med!
Maskinen fungerar både för torkat och nysågat virke. Block som tillverkas med exempelvis en Solosåg kan direkt klyvas till plank och brädor i klyvsågen.
Maskinen är byggd med enkel teknik och är därför oerhört driftsäker. Den är också konstruerad med maximalt arbetarskydd så att du kan känna dig trygg när du arbetar med maskinen.

Tillräcklig kapacitet för småskalig träförädling

Logosols produktkoncept är att skapa småskaliga maskiner som gör samma arbete som en stor industrimaskin fast med lägre kapacitet och med ett mycket lägre pris. Klyvsågen är speciellt utvecklad för småskalig träförädling. Våra undersökningar visar att det bara i undantagsfall klyvs virke med större bredd än 6”. Genom att begränsa klingstorleken har vi kunnat utveckla en maskin som fungerar utmärkt, är enkel att använda, går att flytta med en pall-lyftare och därför passar bättre för småskalig träförädling än exempelvis stora begagnade industriklyvar.

Fördelar jämfört med bandklyv

Storskaliga hyvlerier använder bandsåg för att klyva virke. Det är riktigt stora maskiner med breda band, med imponerande kapacitet och minimalt sågspår. Jämfört med de bandsågar som kan komma i fråga vid småskalig träförädling har Logosols klyvsåg klara fördelar. Klyvsågklingan sågar rakt. Du kan klyva virke med minimalt övermått och ändå få ett bra resultat. Med en bandsåg är precisionen inte lika hög och virkesförlusterna i sågspåret kan mycket väl bli större än i KS150.

Med klyvsågen sågar du tiotusentals meter utan att göra något åt klingan, med en bandsåg eller bandklyv måste du byta band flera gånger under den perioden. När det väl är dags att slipa klingan, byter du den med några enkla handgrepp!

 

"Jag ser framför mig klyvsågar som står på logar, hos små hyvlerier, hos Solosågsägare och i byggmästarens virkesförråd. Den gör sitt jobb då man trycker på startknappen och går år efter år till stor glädje för sin ägare!"
bengt-olov

Bengt-Olov Byström,

Styrelseordförande och
grundare av LOGOSOL

 

 

 


 

Tekniska data

Vikt: 400 kg
Längd: 1100 mm
Höjd: 900 mm
Bredd: 800 mm
Sågklingediameter: 450 mm
Klyvhöjd: Max. 150 mm
Effekt: 7,5 kW
Matningshastighet: 2-12 m/min.
Elanslutning: 3-fas, 400V, 32A

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

Art. nr.
Beskrivning
Delbetalning (12 mån. exkl. moms)
Pris (Exkl. moms)
5210-000-1000
Klyvsåg KS150
5 323,00 kr / mån
58 100,00 kr
Frakt tillkommer. Alla priser visas exklusive moms. Visa priser inkl. moms

Alltid 2 års garanti

Vi lämnar alltid 2 års garanti. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning av produkterna.

Läs mer om våra garantier

Öppet köp i 60 dagar

Logosol lämnar två månaders öppet köp på samtliga maskiner. Du kan alltså prova om maskinen uppfyller dina krav innan du bestämmer dig.

Läs mer om våra garantier

Handla Online!

I Logosols Internetbutik kan du handla när du har tid? Välj bland tusentals artiklar.

Handla Online

Ring Logosol

Få svaren innan du handlar. Tveka inte att kontakta våra kunniga säljare om du har några frågor. Ring oss på:

0611-182 85

Banner bestall-produktkatalog 2016 2017 SE foot

LOGOSOL AB | Fiskaregatan 2 | 871 33 HÄRNÖSAND | Org. nr. 556495-7834 | Telefon: 0611-182 85 | Fax: 0611-182 89 |