xPlease visit www.logosol.us to see the products that are available in your country. Not from United States?
xBesök oss på Mittia - Ljusdal, 24 - 25 aug. Läs mer

B751 bandsågverk med 18 hk bensinmotor

Artikelnummer: 8200-000-0035
61 400 kr
Exkl. moms Inkl. moms

Information

Information

Svensk timmersåg sågar bäst i klassen

Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.

Efter att ha sålt andra tillverkares bandsågar i flera år tar Logosol nästa steg och lanserar ett egenutvecklat bandsågverk med fokus på användarvänlighet och kapacitet. Logosols eget bandsågverk är svensktillverkat och robust med flera genomtänkta funktioner som förenklar arbetet. Designen är revolutionerande och erbjuder marknadens bästa system för manuell inställning mellan sågsnitten.

Sågning med fasta steg

Modellen kombinerar beprövad teknik med innovativa lösningar. Såghuvudet justeras med fasta steg vilket ger dig en snabb och exakt inställning av sågsnittet. Den förenklade inställningen av sågsnittet är ett tydligt arv från Solosågens inställningsvev. Ett varv med veven är alltid 1 tum och ett steg kompenserar för bladtjockleken.

På skalan finns dessutom en Last Cut-indikator som kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en referens inför nästa. För sågaren blir det enklare att producera virke i exakt rätt mått varje gång. Du arbetar snabbt och bekvämt och får ett perfekt sågresultat.

Robust konstruktion

Logosol B751 är en pålitlig och extremt stabil timmersåg som är enkel att använda. En smart stockhållare och två stockstöd fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Funktionen låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.

Den genomtänkta konstruktionen ger en vibrationsfri och exakt sågning. Rälsen och stockbädden är väl tilltagen med en stålkonstruktion speciellt anpassad för sågning direkt mot marken. Hjulen har fläktvingar som blåser ut spån och håller rent och snyggt, både inne i såghuvudet och på arbetsplatsen.

Flera motoralternativ

Vi erbjuder flera intressanta motorer, både små ekonomiska alternativ och kraft i överflöd. Det finns ett bensinalternativ på 13 hk, och två elektriska alternativ 4,6 eller 8 kW. Elmotorerna är högeffektiva och ger nära dubbla märkeffekten under sågningen. I hästkrafter räknat 9,5 respektive 20 hk. Med 8 kW elmotordrift kan B751 tävla med betydligt större och dyrare sågverk.

Även timmerfräs LM410 passar på rälsen, med el- eller bensindrift. Kuttern är 410 millimeter bred, vilket innebär att man kan fräsa 16 tum grova block för timring. Förlängningar, spånhanteringssystem och många andra tillbehör kan uppgradera B751 efter din verksamhet.

Klar för start

Logosol B751 är en utmärkt timmersåg för dig som hellre vill såga med band än med kedja. Sågverket levereras förmonterat med en utförlig bruksanvisning, du monterar endast ihop rälsen innan allt är klart för start. Du är snabbt igång med produktionen och kan börja såga inom kort efter att du fått sågverket levererat. I köpet ingår dessutom bandsågblad, ställbara fötter, en stockhållare, två stockstöd, vattenkylning, ställbar bladstyrning och 2 års garanti.

Fördelar

Förmonterat såghuvud och enkel uppställning, ställbara fötter ingår.

Robust och solitt. En stabil konstruktion som ger dig ett fantastiskt sågresultat.

Svensktillverkad, anpassad för nordiska förhållanden.

Snabb och exakt inställning av sågsnitt, såghuvudet justeras med fasta steg. Ett varv med veven är alltid 1 tum. Ett steg kompenserar för bladtjockleken.

Last Cut-indikator på skalan kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en referens inför nästa.

En stockhållare ingår som fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Patentsökt med rejält handtag och robust design. Låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.

Enkelt att hålla rent på arbetsplatsen. Bandhjulen är kombinerade fläkthjul som både blåser ut spån och håller rent och snyggt inne i såghuvudet. Stor fördel vid bladbyte och service.

Exakt bladstyrning som du bara ser på betydligt större och dyrare sågverk.

Bensinvarianten har en påkostad centrifugalkoppling som underlättar pådraget av motorn vid sågning.

Recensioner

Skriv din egen recension

Du behöver, logga in eller skapa ett Logosol-ID för att skriva en recension.

Tekniska data

Tekniska data

Kapacitet

Effektiv såglängd (standard): 4,8 m

Max. stockdiameter: 75,1 cm

Max. blockbredd: 60 cm

Min. tjocklek på sista brädan: 24 mm

 

Motoralternativ

Bensinmotor: 13 hk eller 18 hk

Elmotor: 4,6 kW eller 8 kW

 

Bandsågblad

Typ och storlek: Bandlängd: 3843 mm Bredd: 33 mm

Hastighet sågblad: 30 m/s

 

Bandhjul

Bandhjulsdiameter: 50 cm

Underhållsfria hjullager

Rotationshastighet: 1000 v/min

Tillbehör

8 artiklar

per sida

8 artiklar

per sida

Nedladdningar

Tryggt köp!

12 starka skäl att välja LOGOSOL

- Känn dig trygg med ett marknadsledande företag med över 25 års erfarenhet.
- Du får 2 års garanti – vi vet att våra maskiner håller högsta kvalité.
- Du får 2 månaders öppet köp – testa maskinen innan du bestämmer dig.
- Bästa-pris-garanti.
- LOGOSOL har allt du behöver för småskalig träförädling.
- Våra produkter är effektiva, säkra och kända för sin höga kvalité.
- Våra produkter har stora uppdateringsmöjligheter och ett högt andrahandsvärde.
- Vi använder produkterna själva och servar dem själva.
- Du får kundtidningen NYSÅGAT – fylld med inspiration och nyheter!
- Du får hem din beställning snabbt och till ett lågt pris!
- Vi erbjuder många olika betalningsalternativ.
- Världens bästa kredit? Vi erbjuder 0 % ränta under 12 månader.


Maskiner med hög kvalité och många möjligheter

Vi erbjuder dig ett komplett sortiment av maskiner och tillbehör för småskalig träförädling. Vi erbjuder också olika kurser för inspiration och värdefull kunskap. Från stock till stuga, från bräda till list eller från bräda till snirkliga slöjdmaterial, på LOGOSOL hittar du maskinerna för att ta din träförädling ett steg längre.

Våra produkter effektiva, säkra och är kända för sin höga kvalité.
LOGOSOLs produkter är granskade i minsta detalj för att överträffa dina förväntningar. Innovativa lösningar och hög kvalité har blivit vårt signum. Alla våra maskiner är CE-märka och vi lägger stor vikt vid din säkerhet.

Maskiner med möjlighet till utbyggning och högt andrahandsvärde.
Det är enkelt att handla av LOGOSOL, berätta om dina projekt så hjälper vi dig att hitta rätt maskin för dig. Din maskin från LOGOSOL ger dig sedan stora valmöjligheter. Alla våra maskiner bygger nämligen på att du kan börja med en maskin i grundutförande för att sedan uppdatera och uppgradera efter dina behov. På så sätt har du alltid en maskin som är anpassad efter de krav och möjligheter som du har just nu. Maskinerna har också ett högt andrahandsvärde. Om du vill byta ut en produkt så kan du antingen byta in den hos oss eller sälja den privat till bra förtjänst.

Vi använder produkterna själva och servar dem själva.
Vi sköter själva servicen av våra produkter. Kunniga tekniker svarar på era frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar. De allra flesta frågor kan vi lösa per telefon. Det går även att få support per e-post.


Garantier för din trygghet

Känn dig trygg med ett marknadsledande företag med lång erfarenhet. LOGOSOL startades 1989 av Bengt-Olov Byström och företaget ägs fortfarande av familjen Byström. Vi har sålt över 25 000 Solosågar och över 10 000 hyvlar. Vi har över 25 års erfarenhet av småskalig träförädling och har daglig kontakt med kunder världen över som uppfyller sina drömmar av trä!

2 års garanti

LOGOSOL lämnar 2 års garanti på samtliga maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning av produkterna. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor. På begagnade maskiner lämnas ett års garanti.

Vi försöker alltid vara riktigt hyggliga om olyckan varit framme. Vi är säkra på att det är bäst för alla om du fortsätter att vara helnöjd med din LOGOSOL-maskin. 

2 månaders öppet köp – som det borde vara

LOGOSOL lämnar två månaders öppet köp på samtliga maskiner. Du kan således prova om maskinen uppfyller dina krav innan du slutgiltigt bestämmer dig. Såga eller hyvla ordentligt och se att den fungerar som du tänkt dig. Vi är inte rädda att ta tillbaka en maskin med lite sågspån på. Som kund betalar du endast frakten tillbaka. Skärutrustning, hyvelstål och andra förbrukningsvaror innefattas inte av det öppna köpet. Om du vill returnera en produkt så kontakta oss så hjälper vi dig.

Bästa-pris-garanti

Hittar du samma maskin till ett lägre pris hos annan svensk leverantör så matchar vi det. Hänvisa till annons, Internetsida eller offert. Prisgarantin upphör att gälla två månader efter beställningsdatum. LOGOSOL förbehåller sig rätten att avgöra prisgarantins giltighet i varje enskilt fall. Gäller inte begagnade maskiner.

Support & service

Vi sköter själva servicen av våra produkter. Kunniga tekniker svarar på dina frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar. De allra flesta problem kan vi lösa per telefon. Det går även att få support per e-post.


LOGOSOL-konceptet - vårt löfte till dig

Vi vet att våra produkter är bra, och vi vill att du skall vara nöjd med ditt köp under resten av ditt liv. Därför omfattas varje produkt av vårt eget koncept som består av trygghetspaket, snabba leveranser, obegränsad support och personlig service.

När du investerar i LOGOSOL-konceptet kan du vara säker på att du får utrustning, av högsta kvalitet, som har utformats särskilt för den aktuella uppgiften. Vi strävar efter att bygga produkter som är flexibla med enkel utbyggbarhet. Fördelen med LOGOSOL-konceptet är att du kan börja med en enklare produkt och allt eftersom som dina behov växer, kan du enkelt byta ut eller uppgradera produkten - utan att förlora värdet på din ursprungliga investering.

Trygghetspaket

Trygghetspaket ger dig 2 års garanti och rätt att returnera produkter inom 2 månader från leveransdag, om de misslyckas med att leva upp till dina förväntningar.

Snabba leveranser

Vi gör alltid vårt bästa för att du som kund snabbt ska få hem dina varor.

Obegränsad support

Obegränsad support när det gäller kunnande och produktanvändning.

Personlig service

Få tillgång till över 25 års erfarenhet inom småskalig träförädling. Kunniga tekniker svarar på era frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar.

Hitta tillbehör, verktyg och delar

Bearbetar...

Produkter
Sidor
Priser