Logosol-Låks Ramsåg 500, 23 hk bensinmotor

Artikelnummer: 6100-000-0503
239 500 kr
Exkl. moms Inkl. moms

Information

Information

Högsta kvalitet och produktion år efter år

M ånga sågverksägare kan uppnå industriell kapacitet med hjälp av en ramsåg. Med unik effektivitet och driftsäkerhet förvandlar maskinen träblock till sågade brädor. Du får en flexibel maskin som kan anpassas efter din verksamhet. Ramsågen har utvecklats och finjusterats under 20 år och är idag en renodlad proffsprodukt som erbjuder ett fantastiskt sågresultat. Ramen med upp till tjugo sågblad och den mekaniska frammatningen fungerar i perfekt harmoni och det märks när du sågar. Du får en kontrollerad process med minimal hantering. Om du vill hjälper vi dig med installationen. Bara några timmar efter leverans är du igång med produktionen.

Lätt att hantera. En person klarar att producera upp till tre kubikmeter sågade trävaror per timme.

Maximal avkastning. Hög mått­noggrannhet ger minimala förluster i sågsnitt (2,3 mm).

Ta loss, slipa och byt såg­bladen på mindre än 20 minuter.

Oöverträffad precision. Du får raka skär och extremt fin sågyta.

Rent och snyggt. Den vertikala sågningen och dubbla spånstosar ger sågade varor fria från spån!

Lätt att installera, högproducerande från första stund.

Minimalt underhåll och otroligt driftsäker. Kör ca 2 dagars full produktion innan du behöver slipa bladen.

Beställ blad och bladhållare för önskad brädtjocklek.

Låg ljudnivå, låter som ett tuffande ånglok!

Låg installationskostnad – utbildning på köpet!

Lätt att installera. Du är snabbt igång!

Upp till 21 perfekt sågade brädor direkt ur varje block.

Snabba bladbyten. Smart system säker­ställer att bladen alltid kommer tillbaka i exakt position. Bytet tar knappt 20 minuter.

Låg energiförbrukning. Miljövänlig och ekonomisk. Du får 100 löpmeter sågat virke per kWh.

Robust konstruktion ger låga kostnader för underhåll och service.

Slipmaskin ingår.

Tekniska data

Tekniska data

Modell

Måttnoggrannhet:
Matningshastighet:
Max. antal sågblad:
Min. sågbladsavstånd:
Max. produktion/timme:
Ramrörelse:
Vikt:
Sågbladens verkningstid (därefter slipning):
Maskinlängd:
Maskinbredd:
Maskinhöjd:
Elektrisk motor:
Anslutning:
Slipmaskin för sågbladen:

500

+/- 0,5 mm
0,6 meter/min.
20
16 mm
3,4 m3 beroende på inställning. *)
260 mm
1 100 kg
8–10 timmar
9,00 m
1,20 m
2,20 m
11,0 kW
25 A
Ingår

 

*) Exempel på kapacitet: Om ramsågen är utrustad med 12 sågblad och ska producera 25 mm tjocka brädor ur ett 300 mm brett block är det möjligt att exempelvis lägga två block med tjockleken 100 mm och ett block med tjockleken 50 mm på varandra. På så sätt får man kapacitet att såga nästan 1 000 löpmeter per timme (660 m + 330 m).

Tillbehör

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida

Inspiration

Hemligt flygfält öppnas för allmänheten

Mer information

Ramsågen ersatte anställd

Mer information

Nedladdningar

Tryggt köp!

12 starka skäl att välja LOGOSOL

- Känn dig trygg med ett marknadsledande företag med över 25 års erfarenhet.
- Du får 2 års garanti – vi vet att våra maskiner håller högsta kvalité.
- Du får 2 månaders öppet köp – testa maskinen innan du bestämmer dig.
- Bästa-pris-garanti.
- LOGOSOL har allt du behöver för småskalig träförädling.
- Våra produkter är effektiva, säkra och kända för sin höga kvalité.
- Våra produkter har stora uppdateringsmöjligheter och ett högt andrahandsvärde.
- Vi använder produkterna själva och servar dem själva.
- Du får kundtidningen NYSÅGAT – fylld med inspiration och nyheter!
- Du får hem din beställning snabbt och till ett lågt pris!
- Vi erbjuder många olika betalningsalternativ.
- Världens bästa kredit? Vi erbjuder 0 % ränta under 12 månader.


Maskiner med hög kvalité och många möjligheter

Vi erbjuder dig ett komplett sortiment av maskiner och tillbehör för småskalig träförädling. Vi erbjuder också olika kurser för inspiration och värdefull kunskap. Från stock till stuga, från bräda till list eller från bräda till snirkliga slöjdmaterial, på LOGOSOL hittar du maskinerna för att ta din träförädling ett steg längre.

Våra produkter effektiva, säkra och är kända för sin höga kvalité.
LOGOSOLs produkter är granskade i minsta detalj för att överträffa dina förväntningar. Innovativa lösningar och hög kvalité har blivit vårt signum. Alla våra maskiner är CE-märka och vi lägger stor vikt vid din säkerhet.

Maskiner med möjlighet till utbyggning och högt andrahandsvärde.
Det är enkelt att handla av LOGOSOL, berätta om dina projekt så hjälper vi dig att hitta rätt maskin för dig. Din maskin från LOGOSOL ger dig sedan stora valmöjligheter. Alla våra maskiner bygger nämligen på att du kan börja med en maskin i grundutförande för att sedan uppdatera och uppgradera efter dina behov. På så sätt har du alltid en maskin som är anpassad efter de krav och möjligheter som du har just nu. Maskinerna har också ett högt andrahandsvärde. Om du vill byta ut en produkt så kan du antingen byta in den hos oss eller sälja den privat till bra förtjänst.

Vi använder produkterna själva och servar dem själva.
Vi sköter själva servicen av våra produkter. Kunniga tekniker svarar på era frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar. De allra flesta frågor kan vi lösa per telefon. Det går även att få support per e-post.


Garantier för din trygghet

Känn dig trygg med ett marknadsledande företag med lång erfarenhet. LOGOSOL startades 1989 av Bengt-Olov Byström och företaget ägs fortfarande av familjen Byström. Vi har sålt över 25 000 Solosågar och över 10 000 hyvlar. Vi har över 25 års erfarenhet av småskalig träförädling och har daglig kontakt med kunder världen över som uppfyller sina drömmar av trä!

2 års garanti

LOGOSOL lämnar 2 års garanti på samtliga maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning av produkterna. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor. På begagnade maskiner lämnas ett års garanti.

Vi försöker alltid vara riktigt hyggliga om olyckan varit framme. Vi är säkra på att det är bäst för alla om du fortsätter att vara helnöjd med din LOGOSOL-maskin. 

2 månaders öppet köp – som det borde vara

LOGOSOL lämnar två månaders öppet köp på samtliga maskiner. Du kan således prova om maskinen uppfyller dina krav innan du slutgiltigt bestämmer dig. Såga eller hyvla ordentligt och se att den fungerar som du tänkt dig. Vi är inte rädda att ta tillbaka en maskin med lite sågspån på. Som kund betalar du endast frakten tillbaka. Skärutrustning, hyvelstål och andra förbrukningsvaror innefattas inte av det öppna köpet. Om du vill returnera en produkt så kontakta oss så hjälper vi dig.

Bästa-pris-garanti

Hittar du samma maskin till ett lägre pris hos annan svensk leverantör så matchar vi det. Hänvisa till annons, Internetsida eller offert. Prisgarantin upphör att gälla två månader efter beställningsdatum. LOGOSOL förbehåller sig rätten att avgöra prisgarantins giltighet i varje enskilt fall. Gäller inte begagnade maskiner.

Support & service

Vi sköter själva servicen av våra produkter. Kunniga tekniker svarar på dina frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar. De allra flesta problem kan vi lösa per telefon. Det går även att få support per e-post.


LOGOSOL-konceptet - vårt löfte till dig

Vi vet att våra produkter är bra, och vi vill att du skall vara nöjd med ditt köp under resten av ditt liv. Därför omfattas varje produkt av vårt eget koncept som består av trygghetspaket, snabba leveranser, obegränsad support och personlig service.

När du investerar i LOGOSOL-konceptet kan du vara säker på att du får utrustning, av högsta kvalitet, som har utformats särskilt för den aktuella uppgiften. Vi strävar efter att bygga produkter som är flexibla med enkel utbyggbarhet. Fördelen med LOGOSOL-konceptet är att du kan börja med en enklare produkt och allt eftersom som dina behov växer, kan du enkelt byta ut eller uppgradera produkten - utan att förlora värdet på din ursprungliga investering.

Trygghetspaket

Trygghetspaket ger dig 2 års garanti och rätt att returnera produkter inom 2 månader från leveransdag, om de misslyckas med att leva upp till dina förväntningar.

Snabba leveranser

Vi gör alltid vårt bästa för att du som kund snabbt ska få hem dina varor.

Obegränsad support

Obegränsad support när det gäller kunnande och produktanvändning.

Personlig service

Få tillgång till över 25 års erfarenhet inom småskalig träförädling. Kunniga tekniker svarar på era frågor per telefon från 8.00 till 16.00 alla vardagar.

Hitta reservdelar och skärverktyg

Bearbetar...

Produkter
Sidor
Priser